Wednesday, August 19, 2009

Uniten team Sarawak Tour


Makan besar bersama kawan2 Sarawakian








Okay, basically it was a disaster but totally it was fun. Tak faham? hehe okay, the first disaster waktu nak check-in kat LCCT, aku bersama group ni boleh la bantai makan KFC smpi 9.05 am, sedangkan departure time kul 9.45am. Tak tau lak yg kaunter close 45mins before departure. Ape yg terjadi? Lepas makan tu tgk kat sign board counter closed. Haha semua lintang pukang lari. Sampai kat kaunter officer tu ckp kaunter closed already. Memandangkan die tgk kitorg ramai diepun tolong la check-in kan. Nasib baik sempat.. :) Awal betul die tutup kaunter padahal domestic flight je,aku masih igt wktu kat Glasgow nak balik ke Notts, aku 1/2 jam from departure time baru reach airport, tapi masih sempat je. Siap tunggu dlm 10min lg kat gate. Unfortunately, Saiful didnt make it. Die kene tinggal flight dan terpakse beli tiket kul 12.30. Kesian beliau :)

Okay, bila sampai Kuching Wui Jern fetch kitorg bersama dua hot chicks...ehem..ehem..dua hot chicks tu pulak jd tour guide kitorg..makin menarik la trip ke Sarawak ni. Mula-mula nak stay kat hotel but then ade orang offer kitorang stay kat Semi-D dgn harga RM150 satu malam (Ditanggung beres oleh Uniten).

Waktu malam plak kitorang start match Uniten vs Swinburne Uni..keputusan Uniten menang 3-2. Disebabkan aku demam,aku berkeputusan untuk tidak bermain pd malam tu tp bila double yg menggantikan aku tu kalah aku pun terpaksa la main sebagai 2nd double sbb kalau kalah lg overall Uniten kalah ler. Malang gile dengan keadaan demam aku bermain, walaupun menang tp lepas match terus terbaring kat tepi. Suddenly suhu badan naik mendadak. Wuuu kesian aku..waktu tu betul-betul rase nak balik sini, siap dah bincang dgn captain lagi. Lepas jumpa doctor, die bagi injection eso0k paginye rase semakin pulih. Tapi the next game aku tak main sbb risau kejadian semalam berulang semula. But still Uniten menang 3-2 keatas Kenyalang Club.

The next day kitorang bercuti kat Damai Beach (kalau tak silap wktu aku darjah 4 penah pegi cni) Kitorg melawat Cultural village dan sebagainya.
In conclusion, Sarawak mmg best :) Nice one!

5 comments:

marshmellow hot chocolate said...

best giler...asek bjalan je mamat ni...tp sape yg maut giler pakai underwear je 2???huhu

Ashin said...

selagi masih belajar elok bejalan..dah keje nnt mane ade cuti panjang..paling2 cuti weekend je..hehe

XiaoShen-Phang vs FiFi-Phang said...

the photo u fell asleep.
nice one. :)

Ashin said...
This comment has been removed by the author.
Ashin said...

i fell sick..