Friday, February 12, 2010

Layanan mengikut status

Layanan setiap individu terhadap seseorang individu berlainan mengikut status. Dato',Datin,Tan Sri dan sebagainya. Pakaian jugak melambang status, kereta yg dipandu juga melambangkan status. Manusia cenderung utk menilai pada "1st impression" dan terus melabel status seseorang itu. Ok enough with the intro...
Aku ada cerita nak kongsi sikit pasal layanan mengikut status ni..
Pada suatu petang ni, aku dari Banting nak pulang ke Kajang. Lalu aku singgah la kat Shell berhadapan restoran Nasi Lemak Pakmie...restoran nasi lemak ye bukannye restoran nasi "Lemak Pakmie", sape nak makan lemak die. hehe ok berbalik kpd cerite, setibenye aku kat Shell tu aku pun stop kat Pump minyak yg ada pump attendant sbbnye aku malas nak isi sendiri. Mamat tu pun tunggulah aku membuat pembayaran kat kaunter, right after aku membuat pembayaran tu datanglah satu Pakcik ni bawak BMW 5 series berhenti kat pump minyak bersebelahan kereta aku. Dan mamat pump attendant tu dgn pantas pegi ke pam sebelah memberi layanan mesra kpd Pakcik tu, dan kemudian isikan minyak kereta beliau. tanpa menghiraukan aku yg juga customer membawa kereta kancil memakai selipar dan seluar 3 quarter. Memang cam haram..tp tak boleh nak salahkan sesiapa..kalau aku tauke station minyak pun aku akan mengarahkan pekerja aku berbuat yg same for the sake of profit.

4 comments:

Anonymous said...

tempeleng aje org tu.

Hafis+Wani+Melati+Imran+Family said...

mungkin sbb pakcik tuh tua..tak larat nak isik minyak sendiri

Anonymous said...

tak bape nk betul kot. bangla kt shell bangi layan aku kawkaw baik gila ngan aku. aku pkai kancil jugak. hehe

muna said...

lain kl jgnla pkai la suar 3 quarter n selipar..selekeh sgt..huhu