Tuesday, April 28, 2009

IM aku dengan Azri yang kurindui

Aku: Ko bile nak balik Kajang?
Azri: Insyaallah sehari dua ni. Aku igt nak balik semalam tapi kereta mak aku rosak.
Aku: Ler..kan baru beli lagi?
Azri: Tu ler..bukan je baru beli. Baru servis lagi. Ntah ape pasal tak leh start.
Aku: Oo tak leh start eyh..cube check angin tayar.
Azri: Kepale hotak ko!
Aku: Jgn la marah syg. Wei Azri, Jihan tak balik?
Azri: Jihan baru balik Kuantan minggu lepas. Aku gak yg hantar dia.
Aku: Perghh hebat siot. Ko drive sorang ke sana ke?
Azri: Aku anta ke station bus la.. haha
Aku: Ceh! hakk tuih! Tensen aku. Blah r.Jihan sombong dowh.Benci aku.Baru aku tau betapa org tak nak kat aku.Selama ni aku igt aku ni tak de la teruk sgt :(
Azri: Hahaha adik aku tu bukannye buka sgt fs tu. Bukak pon bace testimonial je.
Aku: Kenapa aku add die tak approve. Sebab ko buruk-burukkan aku eyh? Ko yg tak bg add kan?kan?kan? Bek ko ckp betul2 dgn aku.
Azri: Mane ade.Aku tak masuk campur hal peribadi die la.
Aku: Yeke ni.Betul ni? Penipu!
Azri: Iye la..
Aku: Ko jadi abang ipar aku ok? Alaa aku tau ko sebenarnye nak jadi abg ipar aku kan. Ko malu nak mengaku je kan. Kan?
Azri: Haha aku hanya akan jadi abang ipar ko bila aku kawin dgn adik ko.
Aku: haha itu sumbang mahram namenye. Ko bila nak keje?
Azri: Aku kene tunggu dpt keta.Kalau tak nak keje mcm mane? Jalan kaki?
Aku: Lerr ko ni bukannye duk pedalaman sabah srwk.Nek la bus..
Azri: Bas tak de dow. Nak ke bus stop pun dekat 3 batu jauhnye.
Aku: Laa yeke bek duk Banting. Ko pindah Banting aje la..
Azri: Aku kat Banting la ni,aku tak bgtau ko ke aku pindah.Umah aku depan rumah ko.Semalam baru je jumpe Muna sambil kutuk-kutuk ko. hahaha
Aku: Hehe ade hati.Igt senang2 ke nak duk Banting. Kena minta kebenaran aku dulu tau.Lagi2 ko ni t'ganu bukan selangorian.
Azri: Ko nak adik aku approve ko kat fs, ko kene la approve aku duk Banting.
Aku: Demi Jihan aku sanggup buat ape saje azri.
Azri: Haha babi r!
Aku: Betul ni dowh,aku nak beristerikan seorang doktor.
Azri: Bila plak adik aku amik medic Dia amik aku amik sains angkasa la.Itu adik ejad yg amik medic
Aku: Herkk! sejak bile ejad ade adik? Ko jgn tipu aku la..
Azri: Adik aku yg mane amik medic plak ni. Yg aku tau kwn ko kat mesir tu yg amik medic.Ko kawin dgn die la. hahaha
Aku: Laa yeke adik ko tak amik medic. Cancel la nak kawin dgn die.
Azri: YES! Lega aku. Tak yah sibuk pikir pasal ni dah. Walaupun aku terpaksa tipu kawan. Tapi its worth it!


p/s: Semua conversation di atas adalah gurauan semata-mata.

6 comments:

Kourue said...

oit, conversation rahsia kite mane bleh di-expose kat khalayak ramai. x romantik la ko nih, hahahaha.. (ape kne-mgene ntah)

Ashin said...

azri,nilah masanya kte nak bgtau dunia betapa romantiknye kte..haha

muna said...

apsal plak name aku pon involve skali ni???huhu

Ashin said...

hahahaha nama ko mmg selalu disebut dikalangan kitorg la..haha

dekkai said...

tak romantik langsung! >:P haktuih!

Ashin said...

ko jeles kan leng..sbb aku lg rapat dgn azri daripada ko...kan?kan? :p