Friday, May 15, 2009

Long awaited cheque akhirnya dah di bank-in kan

Aku tak tau kenape setiap bulan aku kene ambil cheque MARA dari Pn Rumaizu sedangkan ramai pelajar-pelajar tajaan MARA yg lain duit allowance diorang masuk directly ke dalam akaun cimb. Pn Rumaizu pernah suruh aku call MARA, tanye diorg sendiri kenapa, tapi bila aku fikir balik, lebih baik aku dpt cheque sbb normally cheque aku masuk pertengahan bulan, kalau yang melalui account transfer biasenya akhir bulan baru boleh dapat. Tapi yang lecehnya setiap bulan aku kene pegi bank untuk deposit cheque tu ke dalam akaun aku. And another thing, macam sekarang aku kat UK, aku terpakse menyusahkan Azri untuk mengambil cheque tersebut bagi pihak aku dan kemudian bank-in ke akaun aku. Akhirnya setelah dekat sebulan lebih menunggu, Azri "berjaya" ambil cheque tu dan masukkan dalam akaun aku. Kesian dia, dah la baru dapat lesen kereta. Belum beli kereta pulak tu, terpaksa pinjam kereta parents dia semata-mata nak amik cheque aku kat Uniten. Thanks Azri! Nanti aku belanja ko kat Upten.

12 comments:

Kourue said...

ko lupe nk story yg 1st tyme aku pegi Pn Romaizu menghilang dn gagal ditemui! hahaha, seb baik la dier ade arini..

Ashin said...

aku malas nak cte detail sgt psl ko sbb ko dah khianati perasaan cinta aku pd ko. sanggup ko menerima banana split dr jalwa kat FB. Sekarang ko pilih..aku atau Jalwa..atau bak kata Tan,Jawa!

Kourue said...

cibai tul.. x abis2 ngan jalwa. ko minat kat dier ke? nanti aku kenalkn kwn aku tu kat ko.

Ashin said...

ok gak..ade fb kan budak tu..nnt aku add die..hahahaha pas2 aku menggile kat fb die. eh azri, jihan ade fb?

Kourue said...

xde2. adik aku ckp frenster pon dier nk delete dh. x perlu la ko nk add dier lg. hoho..

dekkai said...

capik!

berani ko nyusahkan idup ceri aku?

tuih tuih!

tak fatut toi!

kan ceri kan :*:*

Ashin said...

azri: ko kim salam sombong je la kat adik ko.

Dekai: Dekai..azri dah de wanita lain.ko lpekan la die..die ni kuat berpoya poya

Kourue said...

sapik: aku rase ko dh rmai membe kat fs, x ckup2 lg ke. membe skola aku pon ko dh add, xkn la sume pon ko nk sapu kot. aku bkn ape, aku tanak ko tetibe anta 'bgn2, jepun menyerang' or 'bleh pinjam spender x?' kat mereka2 yg pnting bg aku. harap ko phm, tq.

leng: bler plak ceri ko punye nih?

dekkai said...

@capik: ok!mmg dah terbukti ceri dah ada perempuan laen and kuat berfoya2!

@ceri: ko kan ceri da do* aku :P wahahahah

Ashin said...

Azri: hahaha mcm tu ke..xiexie axri kerna menyedrkan aku..baru aku tau kenape ko x bg adik ko add aku..kk aku akan buktikn pd kau perubahan aku

Leng: Azri ni mmg byk awek la leng..the only thing yg die nak kat ko hanya supaya dpt makan free kat kedai mak ko je..

meorsyukri said...

gile touching 2 housemate neh

Kourue said...

haha, mmg ar. aku bwat baik ngan ko pon sbb harap dpt khidmat ukur tanah free nanti, haha..