Sunday, June 28, 2009

Suicide attempt at Alton Towers




Location: Alton Towers, Stoke
Date: 16/6/09-17/6/09

Alton Towers ni is one of the most famous theme park kat UK. Kalau nak compare Alton Towers dengan Genting Higlands tu bagaikan Terengganu dengan Selangor la..haha (Maafkan sy org Ganu, jgn mara). Ini kali pertama aku masuk Alton Towers begitu juga dgn Sakinah & Abg Anas tp Raihan dah penah pegi sekali. Antara kami bertiga Raihan la yg paling excited sekali (Baru nampak signboard Alton Towers kat Stoke dah mcm nak melompat..hehe tak pe Raihan comel cam teletubbies :p). Okay, kami sampai kat Alton Towers dlm kul 10 pagi & terus main SpinballWhizzer. Menakutkan!! Menakutkan!! Menakutkan!! Walaupun Spinball Whizzer ni tak termasuk dlm thrill rides tp aku rase beliau adalah antara ride yg paling thrill. Total semua ada 8 thrill rides which are Air, The blade, Enterprise, Nemesis, Oblivion, Rita- Queen of speed, Ripsaw and lastly Submission. Kitorang dapat naik semua thrill rides ni walaupun aku secara jujurnya takut sehingga nak termuntah, tapi aku beranikan diri sebab alang-alang dah sampaikan..hehe Antara semua ride ni aku paling takut "Submission" sebab die pusing 360 and then pause upside down kat atas. I'm afraid of height so mmg menyesal gile lah wktu tergantung kat atas tu. Berbanding thrill rides yg lain wlupun lebih menakutkan tapi sebab semua in motion so tak berderau sgt jantung aku. Sebab aku dah biase merempit so tak heran sgt dengan speed la. hahaha Another one yg aku tak tahan "Enterprise". Dia mcm wheel dan kitorg dikurung dlm cage. Bila bende tu pusing aku rase cam nak terbang je sbb Abg Anas tak pegang aku, dah la tak de safety belt. Aku bayangkan kalau pintu cage tu terbuka silap-silap terbang balik M'sia aku. Setelah kepeningan sehingga terbaring atas rumput, dlm kul 5 kitorang pun blah. Last2 minute boleh plak terpikir nak dtg lagi esoknye, so kami pun beli la tiket untuk sehari lagi (dapat discount mah). Pada hari ke-2 kitorg habiskan la ride yg tak sempat naik dan siap boleh naik thrill rides berulang-ulang kali..hehe aku sarankan kalau nak pegi Alton Towers pastikan wktu tu weekdays, bukan school holidays & make sure pilih hari yg akan hujan. So tak yah beratur panjang sangat....

In conclusion, Alton towers memang best! So sape2 nak dtg UK singgah la ke Alton Towers, jgn lupe beli ticket kat Ebay..hohohoh

Nemesis



Air



Oblivion

4 comments:

muna said...

eleh capiq..genting pon ko tkt.huhu
kat cni mst ko pengsan trs..huhu

Ashin said...

agak2 r..aku selambe je kat cni r..pasni setakat genting tu aku senyum je la..haha setakat space shot tu kan..tak yah pakai safety belt la..haha

dekkai said...

beshnye nak g!

muna said...

eleh..poyola ko...
bgsla klu cm2.
at least de gak bnd bgune ko blaja kat cne..huhu