Monday, February 2, 2009

20 years of age uncle


This picture was taken when i was in form 5. My hair look sucks! When i look at this picture i can't really believe that my hair was like this. But credits to Saleh he was the one who cut it for me. Its been so long, but i feel like just yesterday i went to school. I love school. School is cool. I can do anything i wanted, but nobody is going to sack me out of school. Eventhough if you get straight D's you won't get sacked.Totally different from University. Plus my mom was a senior teacher there so i have kuasa veto back then. haha And its a bonus if you'r closed with the pricipal teacher, you won't easily get punished. I still remember back then Cikgu Zakaria told me that he's going to make a spot check so he asked me to hide my hp somewhere. Zakaria is cool. And during the school assembly i was caught for keeping long hair but thank god he was there and let me go. I remember there was a prefect complained about this during the prefects meeting. But her effort was in vain. When i was in form 6 for a week, during wktu rehat Faiz fetched me up and then we went out for bowling. I really miss those days, woke up early in the morning, riding a motobike with school uniform, quarreled with my mom bcos i didnt wanna go to school or maybe came late to school. Or sometimes scolded by her bcos other teachers complained about me or maybe she found out i fought with others. I really miss those days, you know the day when my mom and i were very closed. The day we went to school together, the day she's teaching in front of the class and i was playing at the back with Faiz. Naqib? he is NERD! so i didnt disturb him too much. Haiz, everything is different now. I rarely go back home. Even if i'm going back i will just sitting in front of my laptop locked myself inside the room for the whole day. We don't talk much nowadays, because normally i have nothing to talk to her. My life is here in Uniten with my friends, and she's living in Banting so we don't have much to talk about. After all i'm a guy. So i believe its normal. We live on our own. Ape uncle merepek ni dah melalut jauh dah ni.

My 1st niece


Nama: Melati Aisyah Bte Muhd Hafis
Izran

Umur: 2 tahun 7 bulan

Location : Nottingham,UK

Ecah yang cantik lagi ayu ni anak kakak aku no 2.Waktu Aisyah baru lahir she looks like a baby boy. And she didnt like me much.Setiap kali uncle pegang dia mesti nangis. Punye la kacak uncle die ni tapi die takut. Dia sangat ramai peminat, kalau bawak pegi mane pun mesti orang nak cuit dia. Ingat lagi waktu bawak die pegi mamam McD (Israel oii boycott! ) kat Banting akak counter tu duk ngade2 mintak kiss kat Ecah.Kat aku tak nak mintak kiss plak. Hahahaha Ecah ni suka sangat tengok kartun. Dulu tak suka tp setelah uncle ajar dia tgk kartun die dah gile kartun.Walaupun dia tak faham.

My 2nd niece
Nama : Anis Zahirah Bt Abang Mat (aduhai aku lupe la name abg ipar aku yg ni)

Umur : 1 tahun 4 bulan

Location : New South Wales, Aus

Yang kecik comel lote dan seksi ni anak kakakku no 1. Walaupun namanye Anis Zahirah, tapi semua orang panggil die Sofia aka Pia. Pelik kan? Ceritanye begini.Waktu die baru2 lahir dulu, dia kuat sangat nangis. Kejenye menangis aje memanjang tapi tak dapat gaji.Mungkin dia practice menyanyi ntahlah aku pun tak tau.Tp mama aku cakap, mungkin sbb die tak suka nama dia. (pelikkan? boleh plak cam tu.orang2 tua ni mmg mcm2 assumption dia) Akhirnya nama dia ditukar kepada Sofia. Hurmm dgn izin Allah maka dia pun kuranglah menangis. (iye ke? ntah ler..aku pun x sure sbb die duk kat T'ganu).

My 3rd nephew

Nama : Khalil Imran Bin Muhd
Muhd Hafis Izran

Umur : 1 tahun 3 bulan

Location: Nottingham,UK

Inilah budak paling cool di abad ini. Jarang nangis walaupun kene tampar dengan kakaknye Aisyah.Boleh panggil dia Imyan atau Iman.Mula2 aku mencadangkan kat kakak aku tuk bagi nama dia Khalil Altintop sempena nama footballer Turki tp cadangan aku ditolak. Imran ni agak berat dan tinggi.Ketinggian dia hampir sama level dgn Ecah. Waktu die lahir dulu muka dia hampir sama dgn Pak Andaknye iaitu abangku Palex the Petet. First time tgk dia aku pun terkejut gila dan agak tak percaya.Pertama,sebab dia besar sangat dan kedua sebab mukanye sama dgn abang aku. Imran ni manja sangat. Dia suka tido atas badan orang. Disebabkan uncle suka tdo kat living room maka Imran pun selalu la memanjat atas badan uncle dan tido sekali. Disebabkan Imran ni tinggi jadi aku plan nak ajar dia main badminton. Hahaha so bile die dah bagus main boleh pair dgn Uncle kite masuk tournament k. hoho

My 4th nephew

Nama : Iman kholis bin Abang OB (aduhai aku lupe jugak nama abang ipar aku yg ni)

Umur : Around 1 bulan 2 minggu

Location : Seremban,KL,Banting, Malaysia

Ini my nephew yg baru aje lahir. Dia lahir kat....kat hospital la takkan kat Econsave plak. Iman ni, selain kuat imannye dia jugak kuat minum susu. Asyik nak minum aje.Tdo sekejap then bangun minum susu.Alhamdulillah, walaupun Iman ni kuat minum tapi dia suka minum susu. Nasib baik susu kalau Milo mcm mana? Israel tu...boycott.Kasihan kakak aku yg no 5 ni. Tapi aku tak paham kenapa Iman dipakaikan baju berwarna Pink sedangkan dia adalah lelaki yg beriman.Lelaki yg beriman takkan berpakaian menyerupai perempuan. aih...ape yg aku mengarut ni. Kesian iman dituduh mcm2 oleh Uncle.Tak pe nanti uncle bagi kiss...ape?tak nak??? perghh memilih batul mu ni,bukan senang wo uncle nak bagi kiss...mahal woo uncle punye kiss.

13 comments:

angah said...

mcm2 uncle merepek ittew... bestnye pia siap pakai suit swimming gi mandi laut!

naquib said...

hoi, sempat je nk ngutuk ak kat cni kan? xgune nye mmber..

Ashin said...

hahahaha yela..ko kan dulu rajin kat sekolah sbb tu skrg tercampak kat us...haha

xiaoshen said...

eh gambar tu paling handsome sekali la, sebab cameraman yg cekap.

Ashin said...

bukan sbb cameraman..,sbb orangnye mmg handsome already.. :p

xiaoshen said...

ops.. orangnye terlalu perasan kot!

Kourue said...

uncle nk kiss? hahahaha..
kelakar la uncle nih. patut la smpai chek liang pon ko nk kiss jugak, baby tu pon tanak ni kan plak chek liang, hahahaha..

Ashin said...

blah la azri...

marshmellow hot chocolate said...

awak ni klakar la..syok je nak bace sampai lupe wat assignment..biarla iman tu pakai baju kaler pink..xkan baby boy asek pakai biru je..i ni yang nak belikan baju untuk anak akak i pun pening..asek pink je..sebab baby girl..die pon kuat gak minum susu..jenuh gak jage die mase dalam pantang..

muna said...

amboi capiq...
bhgia nyer hdp ko...
ank sdre rame..
comei2 plak 2..heheh
gmb ko 2 mcm knl la...
bkn yg untk eksplorasi krjy 2 ke???huhuhu...time 2 muke suci lg..
skrg dh berdebu..hehehe
yg psl ko krg rpt ngn mak ko 2...pkra biasa la....ko laki...jrg nk spend time ngan mak...tp jgn xamk taw lgsg psl parents k...
de mse borak2 la pape...
tension2 ke serabut stdy ke...
call la family...aku slalu cm2...
tp xtawla klu xbkesan kat ko..huhuhu

Ashin said...

to marshmallow : jgn leka membaca...rajin2lah buat assgnment yer..blog ni tak penting pown..assgnment tu didulukan.. :p

Ashin said...

to muna:

salah la muna..gmbr ni amik kat kelas la..wktu kat sekolah dulu...

marshmellow hot chocolate said...

muna tu sape ea?ala..yang untuk mggu ni dah stel pun..yang nak kne anta arini pun xde..